top of page

TOTAAL OPGEHAALDE SPONSORING
DOOR WSP TEAM VOOR
THE BIG WALK: € 3.197,50

Wat doen we?

Gedurende 2 dagen gaatl het WSP-team de hele omtrek van het Makalali Private Game Reserve bewandelen. De totale afstand is 99.6 km en aangezien het reservaat een BIG 5 Game Reserve in Zuid-Afrika is, kunnen we alleen bij daglicht lopen. De starttijd is zonsopgang en we eindigen op beide dagen bij zonsondergang.
 

Gemiddeld is er een uitvalpercentage van 30% vanwege het grillige terrein en mogelijke hitte (ook al is het winter). Het oorspronkelijke record van mede-eigenaar van het Makalali Private Game Reserve, Mike werd in 2022 gebroken door medewerker van Siyafunda Wildlife & Conservation, Kai met een record tijd van 20 uur en 35 minuten. Het WSP Team 2022 liep de tocht uit in 20 uur en 50 minuten!

​De reden dat we deze BIG Walk doen is om geld inzamelen voor de bescherming en het behoud van neushoorns. Je kunt een bijdrage leveren door ons team te sponsoren, of, als je je fit genoeg voelt, ons team te komen versterken.

the big walk 2022- kyle lewin-212.jpg

1

Date tba August 2024:

 • Aankomst in  Johannesburg, Zuid-Afrika

 • Persoonlijke pick-up op de luchthaven

 • Overnachting in 4* hotel

2

August 2024:

 • Transfer naar BIG 5 Game Reserve 

 • 6 nachten verblijf in ons niet-omheinde Wilderness Camp

 • Dagelijkse wandelingen en jeepritten

 • Persoonlijke tijd voor reflectie, doelen stellen, inspiratie, meditatie en ontspanning

Ausguat 2024:

 • The BIG Walk; we wandelen 99.6km in 2 dagen daglicht om sponsorgeld op te halen voor neushoornbescherming

3

August 2024:

 • Rustdag in kamp

August 2024:

 • Transfer terug naar Johannesburg en vluchten terug naar huis na 19:00 uur

Het Programma

Ben Jij Fit Genoeg?!

Er zijn veel organisaties die claimen dat ze je uit je comfort zone duwen. Deze uitdaging is écht NEXT LEVEL! Omdat wij veiligheid als nummer 1 waarde hebben, nemen we niet zomaar iedereen mee als deelnemer voor dit programma. The BIG Walk is een uitputtingsslag zoals je nog nooit ervaren hebt. Zowel fysiek als mentaal is het voor alle deelnemers een enorme aanslag. 

Zorg dus dat je fysiek zeer goed voorbereid bent door regelmatig lange wandeltochten van minimaal 30km aan 1 stuk te doen. Daarnaast raden we aan om aan je flxibiliteit te werken omdat op sommige stukken over rotsen geklommen moet worden. 

Onderschat niet wat het met je doet om in een BIG 5 gebied te lopen zonder hekken tussen jou en de dieren. Gedurende de tocht moet je altijd waakzaam blijven, je bewust zijn van je omgeving en in de buurt van één van de gidsen blijven. Het kan zomaar zijn dat je, net als de groep in 2022, ineens door een cheetah voorbij gelopen wordt of oog in oog staat met een nijlpaard. 

Mocht jij ervan overtuigd zijn dat dit écht iets voor jou is, dan nodigen we je graag uit om deel uit te maken ons WSP Team de aankomende BIG Walk 2023 in augustus 2024.

WSP-Instagram Highlights_BIGWalk.png
the big walk 2022- kyle lewin-140.jpg

Wat je krijgt

 • 2 groepsgesprekken ter voorbereiding voor vertrek via Zoom met Annelies & Judith

 • Gedetailleerde paklijst en tips vanuit eigen ervaring

 • Ophaalservice vanaf de luchthaven in Johannesburg

 • Alle lokale transfers

 • 1 nacht verblijf in een 4-sterrenhotel

 • 6 overnachtingen in het Wilderness Camp

 • Deelname aan The BIG Walk 2023

 • Al het eten & drinken, exclusief snacks voor tijdens de BIG Walk

 • Dagelijkse jeepritten

 • Dagelijkse wandelingen 

 • Dagelijkse presentaties & groepssessies

 • Hoogopgeleide, professionele gidsen

 • Een professionele fotograaf om alle ervaringen en avonturen vast te leggen, zodat je in het moment kunt blijven en kunt focussen op je fysieke prestatie

Waarom is het nodig om neushoorns te beschermen?

"Niemand in de wereld heeft een neushoorn nodig, behalve een neushoorn."

Elk jaar worden ongeveer 30.000 olifanten in Afrika, 600 neushoorns in Zuid-Afrika en in toenemende mate leeuwen het slachtoffer van stropers. De aantallen, met name het stropen van neushoorns, zijn de afgelopen jaren enorm gestegen als gevolg van de wereldwijde COVID-19-pandemie en het daaropvolgende inkomensverlies voor veel mensen.

Het is een probleem dat tegelijkertijd moet worden aangepakt op verschillende gebieden; cultureel, economisch, educatief en op verschillende continenten, om zowel de vraag- als de aanbodzijde van stroperij tegen te gaan.

Tijdens onze programma's neem je actief deel aan een natuurbeschermingsactiviteit of sponsoractiviteit. Je krijgt de kans om deel uit te maken van een oplossing. Om deel uit te maken van de groep mensen die niet alleen praten over het beëindigen van stroperij en de dierenhandel, maar je speelt een actieve rol bij het beschermen van een (bedreigde) diersoort in Afrika.
 

Of het nu gaat om het onthoornen of plaatsen van een zender bij een neushoorn, olifant, buffel, leeuw of Afrikaanse wilde hond; jouw bijdrage zal onze dieren in het wild redden zodat toekomstige generaties ervan kunnen genieten alle dieren in vrijheid in het wild te zien.

Wilderness Warriors April 2022-Kyle Lewin-368.jpg
wilderness warriors april 2022-kyle lewin-378.jpg

Worldwide Success Partners

"Jij bent een kracht van de natuur"

Vanaf 2017 nemen we groepen mensen mee naar de Zuid-Afrikaanse bush met onze unieke programma's die erop gericht zijn mensen opnieuw te verbinden met de natuur en een actieve impact te hebben op het beschermen van wilde dieren.

Wij geloven dat het leven een avontuur is en dat we allemaal in staat zijn om een ​​positieve impact te hebben op de mensen om ons heen als we de natuur ons laten inspireren.
Al onze expedities vinden plaats in BIG 5 wildernisgebieden, buiten door mensen bevolkte omgevingen. Wij geloven dat buiten onze comfortzones en in het wild je pas écht tot leven komt!

WSP-Instagram Highlights_BIGWalk.png
bottom of page